Vákuumcsöves kollektor Jüllich Glas

Vákuumcsöves kollektor 20-30%-kal jobb hatásfokú a síkkollektorhoz képest. Téli időszakban ez a hatásfok még inkább megmutatkozik, akár háromszoros energiatermelés is elérhető. Téli, pl. -10 C-os hõmérsékletnél a szórt napsugárzás hatására is termel melegvizet és használható fűtésrásegítésként. Az úgynevezett “heat-pipe” hőcsöves rendszer lényege, hogy egy dupla üvegfalú vákuumcsőben – melynek belső üvegfelülete szelektív abszorber bevonattal van ellátva – egy rézcsövet helyezünk el. Ezt a hõcsövet részlegesen alacsony forráspontú folyadékkal töltjük, és vákuum alá helyezzük. A rézcső végén egy úgynevezett kondenzátort helyezünk el. Ezt a kondenzátort speciálisan kialakított csővezeték veszi körbe, amiben a fagyálló folyadék cirkulál. A visszahűtött gőz kondenzálódik, majd visszafolyik a cső aljába, és a folyamat kezdődik előlről. Nagy előnye még, hogy nem csak a merőleges besugárzásnál fejti ki maximális hatásfokát, hanem ettől eltérő szögű besugárzás esetén is (reggel, délután) jó hatásfokkal hasznosítható.

Vezérlés, tartozékok:

Szolár vezérlőink, grafikai szimbólumok segítségével könnyen kezelhetőek. A feladatnak megfeleőelő típust választunk a rendelkezésre álló 7 különböző képességűből.
Legegyszerűbb a melegvíz készítésnél alkalmazott (két érzékelő egy vezérelt kimenet). A legbonyolultabb feladatok elvégzését 14 érzékelő és 6 kimenő jel kezelését biztosító szabályzóval végezhetjük.
Minden rendszert egyediként kezelünk és tervezünk, a megkívánt feladatnak, és az Önnél már rendelkezésre álló részegységekfelhasználásával.

A szolár rendszer elemei:

  • Kollektorok és tartóik
  • Szivattyúállomás
  • Tágulási tartály és biztonsági berendezések
  • Tartályok (HMV és puffer)
  • Szolár szabályzó
  • Szolár folyadék
  • HMV keverő szelep

 

 

Napkollektor árlista:

Megnevezés  (Vákuumcsöves napkollektor) nettó listaár / db
58×1800 mm csövekkel, 15 csöves 68.400,Ft
58×1800 mm csövekkel, 20 csöves 110.100,Ft
58×1800 mm csövekkel, 30 csöves 138.600,Ft
Felső tartályos kollektor 18 csöves, 150 l-es tartállyal 67.500,Ft

A kollektor árak a keret és a tartószerkezet árát, valamint a szereléshez szükséges anyagok árát (csővezeték, szigetelés, szerelvények,…) nem tartalmazzák! Felhasználástól függően a keret és a tartószerkezet elengedhetetlenül szükséges a rendszer megfelelő működéséhez.

Az árak az áfát nem tartalmazzák, visszavonásig érvényesek  300 Ft/euró árfolyamon.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Rendszerárak létöltése:

Jullich rendszerar hmv.pdf

Jullich rendszerar hmv+futes.pdf

 

Be Sociable, Share!